Cei mai buni macarons…? Se pot comanda online!
17.09.2020Bucataria frantuzeasca este una dintre cele mai iubite din lume, mai ales partea de cofetarie si patiserie. Franta este locul de origine al eclerului asa cum il stim astazi, al Madeleine, Choux a la creme, pain au chocolat si sa nu uitam de deliciosii Macarons. In ultimii ani, Macarons au devenit foarte populari si in Romania si toata lumea cauta reteta perfecta. Poate ti s-a intamplat si tie sa primesti vizita unor prieteni si sa iti doresti sa ii servesti cu dulciuri delicioase, asa cum sunt Macarons, dar sa nu gasesti o cofetarie de incredere de unde sa ii poti cumpara. In cazul acesta ii poti prepara in casa, cautand pe internet o reteta Macarons, insa nu ai garantia ca vor iesi perfecti.
Daca vrei sa gatesti Macarons in casa, trebuie sa stii ca nu este atat de dificil cum crezi. Stim ca multor persoane le este teama de momentul in care se coc Macarons, deoarece pot iesi din cuptor arsi sau crapati. Insa, daca urmezi reteta originala, este imposibil sa nu te descurci. Permite-ne sa iti dam cateva sfaturi ce te vor ajuta sa prepari cele mai bune Macarons fara sa iti fie teama ca s-ar putea arde sau ca nu vor iesi perfect.
1. Foloseste faina de migdale: stim ca este mult mai simplu sa cumperi migdale si sa le maruntesti acasa, insa daca iti doresti o textura perfecta, cel mai bine este sa utilizezi faina.
2. Cand separi galbenusurile de albusuri, asigura-te ca nu a ramas nici cel mai mic rest de galbenus: acesta poate compromite intreaga reteta.
3. Incearca sa previi aparitia bulelor pe suprafata viitorilor Macarons. Cum faci acest lucru? In primul rand, cand formezi jumatatile de Macarons in tava, toarna compozitia foarte incet. Apoi, lasa-i cateva minute sa se intinda si daca observi bule, indeparteaza-le cu ajutorul unei scobitori. Dupa ce ai spart toate bulele, loveste tava de masa de cateva ori pentru a preveni formarea altora.
4. O etapa pe care multe persoane o uita sau careia nu ii acorda suficienta atentie: uscarea Macarons la temperatura camerei. Inainte de a-i baga in cuptor, este necesar sa lasi compozitia la aer timp de aproximativ doua ore (pana cand nu mai sunt lipiciosi).
5. Ca un ultim sfat: coace Macarons la o temperatura scazuta (de preferat 150 de grade Celsius pana se formeaza ,,piciorusul” si apoi 120 de grade Celsius pentru inca 5 minute.
Daca totusi iti este teama de esec si nu vrei sa risti, trebuie sa stii ca exista oricand posibilitatea de a comanda online Macarons de la Chocolat. Datorita serviciului rapid de livrare, te poti bucura de ei in maxim doua ore de la plasarea comenzii. Iar daca ai un eveniment important, poti programa o livrare, astfel incat gandul tau sa nu mai fie la Macarons in ziua respectiva. Poti alege cutii cu 6, 15, 24 sau 33 de Macarons si iti garantam ca iti vor placea foarte mult atat tie, dar si invitatilor.
In incheiere, am vrea sa stim cum procedezi tu cu Macarons: ii comanzi sau ii pregatesti acasa?